Importanta suplimentelor alimentare la vegetarieni

     

Cu acest articol m-am alaturat campaniei Fii Activ cu Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni.



        Din ce in ce mai multi medici sunt de parere ca alimentatia joaca un rol foarte important pentru sanatate, atat pe planul prevenirii, cat si al eliminarii bolilor.
Pentru un nefumator care nu consuma nici alcool si care nu este expus in mod continuu la poluanti toxici, sursa cea mai importanta a imbolnavirilor este foarte probabil alimentatia sa. In lantul alimentar, acest lucru incepe cu produsele chimice si metalele grele care sunt absorbite de fructe si legume, dar si cu hrana consumata de animalele din ferme si se continua cu transportul, prelucrarea, conservarea, ambalarea, gatitul, actiuni ce pot introduce substante mutagene si cancerigene puternice.
Unii dintre noi au ales sa fie vegetarieni,dar aceasta implica o mai mare atentie la alimentatia zilnica.
      Originala dieta piramida a fost lansata si creata  pentru a evidenția frumusețea și varietatea de alimente integrale, de plante care caracterizează diete fara carne, sănătoase, bine planificate.
      Este vorba despre mâncarea! Acest ghid vizual servește ca memento că este important să mănânci alimente de la toate nivelurile piramidei în fiecare zi.  Deși piramida  dispune de alimente proaspete în primul rând si alimentele vegetale congelate, conservate, uscate sunt, de asemenea, o parte importantă a unei diete sanatoase.      
      Dupa ghidul american de alimentatie, ar trebui sa mancam intre 6 si 11 portii de fructe si legume crude pe zi,


pentru a primi aportul zilnic de vitamine si minerale necesar pentru o functionare optima a organismului. Din nefericire majoritatea nu urmeaza acest sfat din simplul motiv ca nu dispun de timp si de mijloace pentru a cumpara fructele si legumele proaspete , apoi pentru a le prepara.
      Urmaresc ocazional o emisiune la televizor - Incurabilii- si am observat  oameni cu afectiuni grele care au tinut diferite diete vegetariene s-au vindecat miraculos si erau dintre cei pe care doctorii ii credeau fara speranta. Acesti incurabili au descoperit diferenta pe care o produce aceasta alimentatie si nu si-au irosit timpul sau banii, iar pe termen lung acest plasament le-a adus un plus important capitolului lor de sanatate si anume ....viata.
       Incercati sa va largiti orizontul de perceptie si priviti ceva mai departe. Daca sunteti constienti de importanta unei bune alimentatii vegetariene, dar nu aveti posibilitatea sau mijloacele de a respecta in fiecare zi regulile unei nutritii echilibrate, suplimentarea cu vitamine si minerale antioxidante poate si va fi un ajutor pretios pentru mentinerea unui organism viguros si sanatos.
     Aici a venit in ajutorul vegetarienilor firma Doppelherz, care a creat Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni.
    Acesta poate contracara eventualele deficiente de vitamine: ca de exemplu vitamina B12, existenta doar in produse animale  si in concentratii mici  in ciuperci, dar in procentaj mult prea mic pentru a satisface nevoile organismului. Spirulina contine o formă de B12 dar, aceasta nu poate fi asimilata de catre oameni. Rolul vitaminei B12 este vital  in functionarea sistemului nervos si a celulelor creierului, deci lipsa ei poate constitui o problemă serioasa pentru vegetarieni.
   Deficienta de fier este de asemeanea o problema pentru vegetarieni, deoarece tipul de fier care se găseste in carne si in fructele de mare este mult mai usor absorbit decât cel din legume, cereale, nuci şi oua. Daca te simti obosit si letargic s-ar putea sa ai o carenta de fier.
    Zincul este de asemenea important deoarece ajuta in lupta impotriva infectiilor. Se gaseste in cantitate mare in carne si fructe de mare, dar poate fi suplinit si cu un consum sustinut de germeni, seminte.
     O alta problema des intalnita este lipsa de calciu, care este vital pentru osatura. Vegeterienii deoarece consuma produse lactate nu ar trebuie sa aiba probleme, de obicei veganii sunt cei care prezinta aceasta problema. Toate aceste  eventualele deficiente de :vitamina B12, fier, zinc, calciu pot fi suplinite cu ajutorul Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni.
    Cu ajutorul sau si al unei diete echilibrate vei fi mai energic, mai putin obosit in timpul zilei, vei avea o minte clara, vei fi mai putin anxios. Este demonstrat stiintific ca vegetarienii traiesc cu 7 -15 ani mai mult decat restul persoanelor care opteaza pentru alt fel de dieta și că  incidenta de  boli de inima, diabet, infectii este mult mai mica, precum si  timpul de recuperare dupa orice boala.
      Asociatia Dietetica Americana afirmă că vegetarienii au "rate mai mici de deces din cauza bolilor cardiace ischemice; ... Un nivel mai scazut de colesterol din sange, scaderea tensiunii arteriale, precum și rate mai mici de hipertensiune arteriala, diabet de tip 2, si de prostata si a cancerului de colon ", precum și faptul ca  vegetarienii au o  probabilitate mai mica de a fi obezi.
   Un regim alimentar sănătos vegetarian ne ofera toate substantele nutritive de care avem nevoie, minus toate grasimi saturate, colesterol și contaminanți care le gasesti in carne de animal, ouă, și produse lactate.

      M-am gandit sa va prezint o reteta care sa fie usor de facut si care sa contina tofu- un derivat din soia. 
       De ce am ales sa folosesc soia? 
       Deoarece  soia este unica proteina completa din lumea vegetala, boabele de soia si pudra proteica de soia sunt surse excelente de proteina. Alimentele derivate din soia (tofu sau laptele de soia) sunt substitute sanatoase pentru produsele de origine animala care contin colesterol. Soia este bogata in substante nutritive sanatoase, cum ar fi vitaminele din grupul B si acizi grasi Omega3 si poate preveni
 - declansarea bolilor coronariene prin pastrarea in limite normale a valorilor colesterolului;
 -aparitiea cancerului, gratie cantitatilor mari de fitoestrogeni, care actioneaza ca o forma slaba de estrogen.
 
Tofu fingers


Ingrediente:
- tofu;
- fulgi de ceapa;
- fulgi de usturoi;
- fulgi de ardei;
- malai;
- sare;
- un ou.

     Se taie tofu in batoane, se inmoaie in ou si se dau pe rand prin malaiul amestecat cu fulgi. Se prajesc in ulei, intorcandu-se pe ambele fete. Totul dureaza cam 15 minute si este extrem de simplu.
In functie de preferinte puteti pune fulgi de un singur fel sau ii puteti amesteca. Eu am facut un mix bazat mai mult pe fulgii de ardei, deoarece imi place mancarea picanta. Pentru cei care nu suporta mancarurile picante sau usturoiul, se pot folosi decat fulgii de ceapa.

Pofta buna si multa sanatate!








Etichete: , , , , , , , , , ,