La Alpin o sa revin!      Intalnirea noastra cu ceva etern, cum este natura, din care facem si noi parte, care ne precede si care ne va supravietui, din care venim si in care ne vom intoarce, ne ajuta intr-un mod inconstient sa trecem peste confruntarile nostre de zi cu zi cu situatiile stresante. Mergem in sanul naturii sa solicitam puterea sa cicatrizanta, mergem sa ne reconectam la ea, la statutul nostru de fragment din univers.  Faptul de a fi sanatos necesita respectarea a doua cerinte primare: sa mancam si sa dormim. Pe langa acestea ar mai fi doua: sa facem miscare si sa ne relaxam. Pe acestea le neglijam si neglijenta nu o platim rapid ca in cazul primelor, ci lent si in timp  printr-o perturbare a echilibrului emotional.  Cunoastem toti beneficiile exercitiilor fizice ca fiind cheia pentru o viata sanatoasa precum si faptul ca el amplifica starile sufletesti pozitive si le diminueaza pe cele negative. De aceea alegem sportul ca metoda de relaxare, ca o minirelaxare zilnica sau ca o relaxare pe o perioada prelungita cu scopul de a ne diminua incordarea acumulata in timpul anului. 
       Locuiesc in Craiova si o iubesc in ciuda faptului ca e plata ca o placinta si tot orasul cauta cand e vremea frumosa un loc de picnic, un petec de padure sau vreo poiana. Nici vorba sa poti practica vreun sport de iarna in afara patinajului. Asa ca familia mea si prietenii ne-am orientat catre masivele muntoase aflate cel mai aproape si asa am descoperit Statiunea Straja din inima Muntilor Valcan, in zona Vaii Jiului. 
    Stiu ca ati auzit de ea, stiu si ca unii dintre voi au fost acolo, dar as vrea s-o vedeti acum din perspectiva mea: de organizator de team building-uri si de schior amator. Indiferent care este scopul pentru care o vizitati: reincarcarea bateriilor, tabara, cantonament sau  team building pentru coeziunea unei echipe de afaceri, toate se bazeaza pe lucrul in echipa, pe crearea unei viziuni si practici comune in randul membrilor. Acest lucru, insa, necesita timp si o locatie adecvata.
    Locatia gasita este excelenta, se afla in mijlocul statiunii, numara trei stele pe firmament si se numeste Vila Alpin.     Fac oficiile de gazda impreuna cu familia mea, deoarece statiunea se afla la 170 km de casa si toate popasurile peste weekend sau din vacante le facem la aceasta vila. La inceput urcam din Lupeni cu telecabina, dar de doi ani statiunea se mandreste cu o frumoasa telegondola.

     nou                                                    vechi

     Vila se afla la nici 50 de metri de telegondola, intre doua partii importante si are multe facilitati:

     Sigur aici se vor imbunatati  relatiile si raporturile dintre membrii grupului si se vor  depasi barierele pentru atingerea obiectivelor comune, ce pot viza imbunatatirea abilitatilor de rezolvare a problemelor, de luare a deciziilor, de prevenire si gestionare a conflictelor sau orice activitate duce la motivarea membrilor echipei. 

       Per total aici veti gasi tot confortul unui hotel, dar la un pret mai mic. Cel mai mult m-a bucurat faptul ca au un site de prezentare, sunt prezenti pe Facebook si isi posteaza ofertele si pe Twitter.

     Pentru practicarea sporturilor de iarna aici sunt sapte partii de schi amenajate si dotate cu instalatie de transport pe cablu,


iar cinci dintre ele au si instalatie de iluminat pe timp de noapte.Partie de schi
Denumire

Grad Dificultate

Instalatie Nocturna

Lungime (m)

Zapada Artificiala

Diferenta de Nivel

Instalatie pe Cablu
Partia Canal

ridicat

-

1.400 m

-

180 m

teleschi
Partia Lupului

ridicat

Da

520 m

Da

160 m

teleschi
Partia Mutu

mediu

Da

1.270 m

Da

200 m

teleschi
Platoul Constantinescu

scazut

Da

1.740 m

Da

366 m

teleschi
Partia Platoul Soarelui

scazut

Da

405 m

Da

100 m

teleschi
Partia Sf. Gheorghe

scazut

Da

700 m

Da

145 m

teleschi
Partia Telegondola

mediu

-

3.200 m

Da

595 m

teleschi   Statiunea este  una din destinatiile preferate de turisti, atat iarna  cat si vara, cand poti sa-i faci concurenta lui Tarzan intr-un team building munte pe taramul distractiei Parc Aventura, unde adrenalina e la ea acasa. Preturile sunt mici: daca esti cu grupul costa 5 lei indiferent de varsta, iar altfel: copii platesc 10 lei si adultii 15 lei. Fericirea unei zi petrecute in parc o puteti vedea pe fata lui Iris (fie-mea).     In statiunea Straja indiferent de anotimp te  puteti ruga la Schitul Straja,  asezare impresionanata si unica in Romania, cu un tunel de acces pictat care te face sa te simti ca si cand ai intra in alta dimensiune,te poti reincarca de la canalul energetic din varful Straja (1868m), aflat in legatura directa cu piramida energetica din muntii Retezat,  energie care-ti va readuce starea de pace si liniste mult dorita sau te poti reculege la monumentul inchinat eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial- Crucea de metal.

   Indiferent de anotimp, Vila Alpin va asteapta cu drag sa-i treceti pragul

si o sa spuneti ca si noi:

La Alpin o sa revin! Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

Etichete: , , , ,