Eminescu omagiat in pagini de scrapbooking

    Anul acesta s-au implinit 165 de ani de la nasterea Luceafarului poeziei romanesti si cu aceasta ocazie la Craiova a avut loc o premiera nationala -  expozitia "Mihai Eminescu in pagini de Scrapbooking" la Casa de Cultura Traian Demetrescu .


   Scrapbooking-ul este o arta si un hobby practicat pe scara larga in Statele Unite ale Americii. In Romania este putin cunoscut, dar craiovenii sunt niste norocosi deoarece aici locuieste Veronica Svanström, o pasionata si o promotoare a acestei forme de arta.
  Artista Veronica Svanström desfasoara cursuri de scrapbooking in fiecare joi de la orele 17:00 la Casa de Cultura "Traian Demetrescu", atat pentru copii cat si pentru adulti. Scrapbookingul i-a prins in mrejele sale pe toti cei care au venit in contact cu el si nici nu-i de mirare, deoarece este o metoda deosebita de a-ti conserva istoria personala sub forma unui album foto decorat in armonie cromatica si compozitionala.


    L-au omagiat pe Eminescu copii clasei a-V-a C de la Scoala Gimnaziala nr2 "Traian", iar indrumatoare le-au fost: profesor Nadia Sutelca si artista scrapbooking Veronica Svanstrom. Gazda din partea Casei de Cultura "Traian Demetrescu"din Craiova a fost managerul Cosmin Dragoste. 


    Copii au dat dovada de talent si imaginatie, au pus suflet si pasiune in creatiile lor si indrumatoarele au putut canaliza inclinatiile artistice ale copiilor spre niste mici opere de arta, ce vor imbogati de acum incolo locuintele si care vor face atatia parinti mandri de progeniturile lor. 
    Daca aveti un copil, dati-i prilejul sa aleaga ceea ce il intereseaza si astfel veti vedea daca are sau nu un talent deosebit, deoarece parintele este primul profesor al copilului si prin urmare primul care va observa anumite inclinatii mai speciale ale micutului.


Oaspeti ai acestui eveniment cultural au fost membrii blogosferei craiovene.     Marti 3 martie 2015, artista Veronica Svanström ne asteapta la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, la un atelier-concurs de scrapbooking unde ne va ajuta sa creem felicitari personalizate, ce vom putea sa le daruim femeilor dragi din viata noastra.