Earth Day 2015


      Totul a inceput in SUA cu dezastrul din 1969 cand au fost deversari masive de petrol. S-a dezvoltat usor o constiinta publica privind poluarea aerului si apei, intrand chiar pe agenda politica nationala a americanilor. 
   Dupa douazeci de ani, in 1990  Ziua Pamantului a trecut la nivel mondial mobilizand milioane de oameni cu privire la problemele de mediu si dand   un impuls in eforturile de reciclare din intreaga lume.  Pe masura ce s-a apropiat mileniul campaniile s-au concentrat asupra incalzirii globale si au fost un impuls in folosirea energiei eco.  
  Acum luptam pentru un mediu curat intr-un mediu deja ravasit de ravagiile schimbarilor climatice, dar cautam sa lasam generatiilor urmatoare o lume curata si sanatoasa. Exista o constientizare publica si o preocupare pentru organismele vii, mediul si sanatatea publica, s-a reaprins angajamentul public si s-a activizat intreaga lume printr-o paleta larga de evenimente si activitati. Este cel mai mare eveniment civic din lume si este sarbatorit de oameni de diferite credinte si nationalitati.
   Nu trebuie neaparat sa astepti aceasta zi din an ca sa te angajezi pentru a proteja mediul, deoarece de fapt fiecare zi este o sarbatoare in cinstea Pamantului. Ai posibilitati nelimitate de a te implica facand ceva frumos pentru planeta si in acelasi timp sa te distrezi si sa intalnesti oameni noi.
  Anul acesta  sarbatorim Pamantul pe 22 aprilie 2015 si este a 45-a aniversare. La nivel mondial se va da startul celui mai interesant an din istoria mediului, un an in care cresterea economica poate coexista cu dezvoltarea sustenabila a sistemelor tehnico-economice.  
   Sper ca si orasul meu, Craiova sa poata dezvolta mai multe proiecte in acest sens.
Eu vad ca din start ma incadrez la una din actiuni, desi e putin modificata fata de ceea ce obisnuiesc eu, dar stiu ca nu se vor supara din atat. M-am inscris la aceasta actiune - Eat Less Meat- desi ei au o luni fara carne si eu o miercuri fara ea, iar acum sunt tare curioasa ce sfaturi voi primi pe mail. Poate imi vor trimite retete din bucatariile lumii. Am inregistrat al  1.1123.953.929-lea act verde si cu ajutorul vostru poate vom atinge 2 bilioane!!.

Pentru ca am mai vibrat la una din actiuni m-am inscris si la aceasta -
Use Less Energy: Save Money and the Environment!
La aceasta am fost numarul 1.123.953.998, se misca destul de repede contorul actelor verzi.

   Adauga-ti  si tu o stare de armonie printr-o transformare mica care se poate dovedi pana in final una profunda.


JOIN THE MOVEMENT!!!


Etichete: , ,