La firul ierbii

   Ai idee ce greu ce greu se intretine o peluza?


    Eu am stat la casa, acum locuiesc la bloc, insa tata mai sta acolo. Are o gradina care mie mi s-a parut mereu mica, dar daca o compar cu a celor din jur e aproape tripla si aici are de toate: flori, legume, cativa pomi fructiferi.
   Ca tot omu gospodar vrea sa aiba in fata ochilor in sezonul in care soarele straluceste, o gradina care sa includa si un covor de-un verde crud, tuns uniform  si nu o iarba care creste ca nebuna. Dupa ce am petrecut o adolescenta  luptandu-ma cu o masina de tuns iarba arhaica pe benzina, pot sa va spun ca acum suntem in epoca de aur a ingrijirii gazonului.  Se gasesc tot felul de unelte electrice de gradinarit, cu care de drag iti lucrezi gradina si daca esti pasionat  iti recomand Gardenpedia.


   Aici o sa gasesti  de la motosape pentru cultivarea solului, fierastraie pentru pomi, la piscine sau freze pentru zapada. Eu acolo ma uit acum pentru a alege un trimmer pe care tata sa-l foloseasca in completarea masinii de tuns iarba pentru peluza. Sunt cateva locuri din gradina unde nu ajunge  masina si acolo creste o vegetatie abundenta, de zici ca esti in jungla. E drept ca ne place asa, in zilele calduroase e bine sa ai un coltisor umbros si chiar acolo am si pus balansoarul. Pana si trandafirii tind sa ajunga la cer, cred ca de vina este solul bogat si nivelul apei freatice foarte ridicat.


   La o astfel de gradina ai nevoie de multe unelte si acestora le trebuie si autonomie mare, fiind de preferat cele cu acumulator.
Nu mai stai cu grija ca trebuie sa pui benzina, nu exista vapori nocivi deoarece nu se bazeaza pe combustie interna pentru a rula si nu au nici carburator de curatat.
  Primele operatiuni ale intretinerii de primavara in gradina sunt deja facute, dar gazonul nu arata tocmai bine, cred ca nu are suficient oxigen in sol sau ii lipsesc microorganisme esentiale. S-ar putea sa fie asa si din cauza ca nu a folosit un aerator si nici scarificator pentru gazon si a decompactat solul decat cu o  grebla speciala cu dinti lungi si ascutiti. Uite ca i-ar mai trebui si o astfel de unealta mecanizata pe langa trimmer.

    Trimmerul l-am ales usor si indeplineste toate doleantele: e usor de utilizat, are o greutate mica, e portabil, are un pret accesibil, nu vibreaza si nu are nevoie de casti fiindca nu face zgomot mare, are eficienta energetica si cuplu, e bine echilibrat si are un maner de declansare in capat si inca unul de tip bucla, astfel incat totul este mereu la indemana.  E unul din cele mai bune trimmere de gradina pentru uz personal.

   Are puterea sa taie orice buruiana incapatanata sau vegetatie mai dura, chiar daca nu este un model de inalta tensiune si functioneaza la 18 V. Mai are cateva caracteristici confortabile, capul poate fi rotit cu 90 grade precum si roata de ghidaj pentru taiere verticala a marginilor gazonului. Face parte dintr-o linie buna de unelte de gradina si are bateria reincarcabila de tip Li-Ion. Bateria BLI-18 poate fi folosita si la alte produse: suflanta cu acumulator ACCUJET 18LI, fierastrau cu acumulator TCS LI-18/20 care-i ideal pentru taierea copacilor in conditii de siguranta fara a folosi scara, trimmer cu acumulator pentru gard viu THS LI-18/42 sau EASYCUT LI18-50 . De fapt deja i-am sugerat tatei ca ar trebui sa-si ia un acumulator suplimentar, chiar daca acest model se incarca repede- in trei ore, dar daca vrea o utilizare continua sau daca vrea sa-l aiba mereu gata de a fi folosit este absolut necesara investitia. Sursa de energie este puternica, fiabila si usor de intretinut. Fiti insa constienti de faptul ca bateriile litiu-ion se descarca incet, mai ales dacă sunt lasate in  dispozitiv. Pentru a le face sa dureze mai mult, trebuie scoase din unealta, atunci cand nu este utilizata si depozitate. Dacă este incarcata si nu este folosita cateva saptamani este probabil ca va trebui incarcata din nou.


  Dupa cercetarea facuta pe Gardepedia mi-a venit o idee: ce ar fi daca ar inlocui toate instrumentele de intretinere simultan? Daca tot sunt compatibile bateriile cu suflanta, fierastraul si trimmerul pentru gard viu nu ar fi mai bine daca le-ar achizitiona pe toate odata?
Ar putea sa-si achizitioneze si un aerator, ingrasaminte, accesorii si consumabile, poate chiar si o pompa de suprafata pentru gradina.
  Magazinul are ca modalitati de plata inclusiv plata in 6 rate fara dobanda, asa ca ar putea profita de aceasta optiune. 
  Cu aceasta  totul merge usor: alegi de pe site ceea ce doresti, le pui in cos si platesti cu cardul de cumparaturi solicitand plata in 6 rate. Apoi urmaresti in raportul lunar de activitate datele referitoare la rata egala fara dobanda si la rambursare. Rambursezi rata lunara pana la data scadentei pentru a putea beneficia de dobanda 0%.
 Totul este facut in cea mai mare securitate a platilor, datele cardului nu sunt expuse niciodata altei persoane, transmiterea lor se face criptat, spre deosebire de magazin unde dai cardul altei persoane.   Plata poti sa o faci oricand, in orice zi si la orice ora. Serverele de tranzactionare sunt scanate zilnic impotriva vulnerabilitatilor, iar faptul ca este un magazin online sigur este certificat de elementele de securitate.
   Sigur tata va fi de aceeasi parere cu mine si va achizitiona mai multe unelte in rate.
                                                                   Spor la gradinarit!