Copiii din centrele de zi si de plasament au primit cadouri de la Mos Craciun


Acesta este spiritul Craciunului! 

  Ochi umezi, gurite ramase intredeschise, manute care desfac febril cadourile ce, cateodata, sunt mai mari decat destinatarii, sunete de hartie sfasiata, exclamatii de bucurie, chipuri uimite la vederea jucariilor, toate fac parte din spiritul Craciunului.   Cum sa nu iti doresti sa devii mai bun, sa nu incerci sa aduci numai bucurii copiilor din jur, cand ai parte de o asa rasplata regeasca? 

Copiii din centrele de zi si de plasament asteptandu-l pe Mos Craciun
#EnormalSaFacemBine

  Tocmai de aceea Fundatia Vodafone Romania a infiintat programul "Scrisori catre Mos Craciun" prin care a trimis, alaturi de Spiridusa lui Mos Craciun, voluntari in tara, sa stranga scrisorile catre Mos Craciun ale copiilor din centrele de zi si de plasament. Acestea au fost incarcate intr-o aplicatie, sute de voluntari le-au citit ca apoi sa adune si sa impacheteze cadourile dorite de copii. 
  Nu a fost usor, la nivelul tarii s-au strans cadouri pentru 600 de copii.
Copiii din centrele de zi si de plasament au primit cadouri de la Mos Craciun

  La nivelul de sud-vest al tarii, astazi a avut loc la Craiova un spectacol de Craciun in cadrul careia 161 de copii defavorizati au primit lucrurile cerute in scrisori: papusi Ciciobello, papusi Elsa, masinute, mingi de fotbal, ghiozdane, jocuri educative, hainute si incaltaminte.

    Mos Craciun a fost la inaltime, nu era deloc obosit de la drumul strabatut tocmai din Laponia, asa ca a hotarat ca doar de aceasta data sa incalce traditia prin care fiecare copil trebuia sa recite o poezie inainte de a-si primi cadoul si  sa ne recite el.
       Ne-a reamintit doua frumoase poezii;
- Craciunul copiilor de Octavian Goga,
- Printul Miorlau de Nina Cassian.
 Printre copii prezenti l-am cautat pe Mario, cel care a scris aceasta scrisoare, dar fiind mare agitatie nu am dat de el. 

Scrisoarea lui Mario catre Mos Craciun

Nu stiu cum s-a descurcat Mosu ca sa-i aduca tricoul si ghetele lui Messi, dar sigur a gasit el o cale.
   Pana si eu am capatat cadoul dorit de la Mos Craciun, am facut un selfie cu el ca sa-l pastrez mai bine in amintire.
Selfie cu Mos Craciun
Binenteles ca am fost cuminte si am asteptat pana s-au pozat toti copii alaturi de Mosu.

Poza de grup cu Mos Craciun


   Mos Craciun, promitem ca pana te vom revedea la anul, ne vom identifica mai mult cu tine incercand sa fim mai buni, mai darnici, mai prietenosi si mai comunicativi cu semenii nostrii mai greu incercati de soarta.


Banner al programului Scrisori pentru Mos Craciun


Etichete: , , , ,