Turta dulce


    A venit iarna si astfel si-a recapatat turta dulce locul  langa cana de ceai fierbinte, ea fiind asociata traditiilor de Craciun. Nu stiu cine a inventat-o, dar dupa numele provenit din latina ce denumeste si unul din ingrediente -ghimbirul- presupun ca vine din zona Asiei. Oricum in 1598 era destul de populara cat sa fie introdusa de catre Shakespeare in piesa "Zadarnice necazuri de iubire"
COSTARD.
"An I had but one penny in the world, thou shouldst have it to buy ginger-bread. "

  Imi place sa rontai figurine simpatice si pentru ca nu colind prin povestea fratilor Grimm- Hansel si Gretel, am hotarat sa mi le fac singura.
Turta dulce

Ingrediente:

1 kg faina;
200 gr zahar pudra;
100 gr miere de albine;
300 gr unt;
3 oua;
creioane pentru decor;
2 lingurite bicarbonat de sodiu;
1 lingurita ghimbir;
1 lingurita nucsoara;
1 lingurita scortisoara;
2 linguri praf de roscove ( sau cacao)
Ingrediente Turta dulce


Mod de preparare:

Decuparea turtei dulci  Se topesc mierea si untul la microunde si cand se racesc se pun intr-un vas mare. Deasupra se pune faina, bicarbonatul, nucsoara, scortisoara, praful de roscove si ouale batute impreuna cu zaharul pudra. Se amesteca bine pana se formeaza aluatul. Acesta se pune intr-o folie alimentara si se lasa 24 de ore in frigider. Se poate folosi si inainte, dar va rezulta o turta dulce putin mai tare.
  A doua zi se intinde aluatul in foi nu foarte subtiri din care vom decupa diferite forme. Acestea se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,  in cuptorul bine incalzit si se lasa timp de 10 minute. Se lasa la racit apoi se glazureaza si se orneaza cu creioanele pentru decor.
Dansul turtei dulci







Etichete: ,