Cuiburi din cartofi

     Nu-i o magie, totu-i simplu in bucatarie. Din cativa cartofi poti face trandafiri pe care-i poti servi la micul dejun sau brunch. Nu-i asa ca-s o bucurie? Crocanti la exterior si cremosi in interior, pe un tron de morcovi sau doar o rosie, umpluti cu omleta incoronati cu un ou-ochi si cu multe ierburi, ei sunt vedeta de astazi la Miercurea fara carne, cuiburile din cartofi.






Ingrediente:


- 3 cartofi;
- 1 morcov;
- 50 gr cascaval;
- 2 oua;
- 6 rosii uscate;
- oregano;
- un praf de sare, piper;
- un strop de ulei;





Mod de preparare:

  Se dau pe razatoare cartofii si morcovii feliindu-se in mici cercuri. Intr-un bol se amesteca feliile cu putina sare, ulei si piper. Formele de hartie se aseaza in fiecare adancitura a tavii pentru briose si se incepe umplerea lor mai intai pe suprafata laterala si apoi pe cercul bazei cu feliute de cartofi si morcovi. 
Se lasa cam 15 minute in cuptor sa se coaca si apoi se umplu cu cascaval, ou batut si bucatele de rosii uscate. Un cuib l-am umplut cu un ou intreg, dar a fost greu de apreciat mai apoi cand s-a copt bine albusul astfel ca galbenusul mi-a iesit cam prea bine facut. 
 Rezultatul este elegant si delicios.
               Pofta buna!




PS. Daniel are merisoare si alte bunatati.

Etichete: