- un praf de sare.
Mod de preparare:
Am amestecat intr-un bol incapator faina, scortisoara, praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Intr-un castron am ras morcovii amestecandu-i apoi cu ouale, zaharul, uleiul si sana. Peste ingredientele uscate le-am adugat pe cele umede si am amestecat totul. Atat! Nu cred ca se poate face un desert mai usor decat atat.
Se pun in forma de briose hartiile frumos colorate si se umplu cam 3/4. Daca nu ai forme speciale poti taia cateva patrate din hartia de copt sau poti unge direct forma de teflon cu ulei si tapa cu putina faina. Sunt de preferat formele deoarece prajiturelele se scot mai usor din tava si astfel au un aspect special. Se adauga in cuptorul incalzit in prealabil si dureaza cam 25-30 de minute pana se coc. Incearca muffins-urile dupa 20 de minute cu un bat de lemn daca sunt facute sau mai trebuie lasate in cuptor. Eu folosesc niste betisoare chinezesti pentru ca pana acum nu m-am putut deprinde sa mananc cu ele asa ca le folosesc in alte scopuri, dar tot culinare.
Dupa cateva minute se pot servi alaturi de o cana de ceai si o carte minunata.
Daniel ne-a pregatit la #miercureafaracarne o
clompi cu de toate.