Bursa Binelui si supravietuirea in timp prin persistenta identitatii culturale


Vrei sa dai viata unor proiecte in beneficiul comunitatii?
Esti donator, voluntar sau suporter? 
Indiferent de calitatea ta, locul tau este in Bursa Binelui.

 Bursa Binelui si supravietuirea in timp prin persistenta identitatii culturale

  Exista numeroase organizatii non-guvernamentatle care sprijina o mare varietate de cauze, depinzand toate de generozitatea comunitatii in donatii de bani, bunuri sau servicii. Stiu bine aceasta deoarece si eu sunt implicata direct intr-o astfel de intreprindere nonprofit - Asociatia Bloggerilor Olteni. Ai zice ca exista o multime de instrumente si platforme prin care poti sa sensibilizezi concetatenii, dar ai nevoie de ce este mai bun si ceea ce se potriveste cel mai bine proiectelor tale. 
Ai auzit de singura platforma online, Bursa Binelui, unde poti face donatii necomisionate? 
  Este o platforma de strangere de fonduri online centrata pe utilizator, locul unde indiferent de calitatea ta de donator, voluntar sau suporter poti sa dai viata proiectelor dorite in beneficiul comunitatii. Ea conecteaza cauza la public si este foarte utila mai ales in cazul organizatiilor mici care nu poseda o promovare mass-media sociala virala. Principala caracteristica a ei este ca permite cumularea de fonduri online pentru proiectelor ONG-urilor, in timp ce donatorii evita taxele mari. 
  •    Seriozitate? Este un proiect creat si sustinut de Banca Comerciala Romana in parteneriat cu Euplatesc.ro, care acopera toate costurile legate de tranzactii, intretinere si comunicare. 
  •      Siguranta? Tranzactiile sunt 100% securizate si nu se percepe comision. 
  •      Timp si costuri? Gratuit si usor de utilizat. 
  •      Eficacitate? Este cea mai buna alternativa la infiintarea de creditcarduri. 
  •     Transparenta? Oamenii  vor sa ajute, dar vor sa aiba asigurarea ca donatia lor merge direct spre cauza si nu spre alte cheltuieli conexe. Organizatiile sunt incurajate sa trimita rapoarte catre donatori incurajandu-i astfel sa-i sprijine in continuare.
  •    Sume ? Cea mai mica suma ce poate fi donata este de 5 lei, iar cea maxima depinde de disponibilitatea fiecaruia.
Pariaza in Campionatul de Bine


„Cel mai important lucru pe lume nu este să ai, ci să dai”-Leopoldina Balanuta

De ce sa donezi?
Pentru:
  Incearca sa imbunatatesti viata cuiva sau chiar lumea! Daca programul personal sau profesional nu-ti lasa timp pentru a face cateva fapte bune, donarea unor bani este un mod simplu de a arata ca esti dispus sa ajuti pe altii.
Cunosti alte efecte pozitive ele donarii?
Campionatul de Bine
  Este usor sa crezi ca platforma va face toata treaba, dar eficienta reala a acestui instrument de strangere de fonduri online depinde de capacitatea de organizare a cauzei, de calitatea mesajului pentru a capta spatiul emotional cu povesti, clipuri video si comunicate. Cresterea gradului de constientizare si a gasirii unor fonduri depinde foarte mult de efectul povestii convingatoare, unice, de apelul la actiune si acest lucru l-au dovedit cele 42 de proiecte finaliste in Campionatul de Bine.

   Mai ai doar trei zile in care poti influenta balanta finalei, astfel incat proiectul sustinut de tine sa fie premiat. Bursa Binelui premiaza primele trei proiecte care au cel mai mare scor final/total cu dublarea sumelor atrase de la donatori ( in limita a 5.000 euro). Scorul final = suma totala stransa din donatii x numarul total de donatori distincti, pe tot parcursul Campionatului de Bine 2016.
  Daca faci parte dintr-un ONG, aici este locul unde proiectul tau isi poate gasi finantare, deoarece vei fi vizibil, fiind promovat de BCR inclusiv pe pagina lor de Facebook. Daca ai aflat prea tarziu pentru a te putea inscrie (la fel ca si mine), atunci poti participa la campionatul urmator, dar pana atunci ajuta printr-o donatie catre proiectele inscrise.

   Eu am ales sa sustin un proiect cultural al Asociatiei Identitate Culturala Contemporana, aflat acum pe locul 9  -  Nobil dac din Florenta - Vreau un dac in Bucuresti. 

Proiect cultural- Vreau un dac in Bucuresti
De ce? 
 Cred in supravietuirea in timp prin persistenta identitatii culturale mai mult decat in cea genetica.
    A intelege cine suntem este una dintre cele mai mari intrebari ale vietii. Cultura este recunoscuta ca fiind un element critic in construirea identitatii unei natiuni, cu toate acestea astazi, in acest mediu multicultural influenta sa nu mai este simpla. In epoca globalismului si a internetului suntem ingrijorati de ceea ce se intampla cu valorile spiritualitatii nationale. O intelegere clara si increzatoare a identitatii culturale este importanta pentru bunastarea psihologica a poporului, atat pentru sentimentul de sine, cat si felul cum ne raportam la altii, ofera sentimentul de apartenenta si de securitate. Identitatea culturala este construita printr-o conexiune integrala a limbajului, a structurilor sociale si a modelelor culturale. In acest context apararea diversitatii si contestarea spritului uniformizator al globalismului atroce de catre ONG-ul Asociatia Identitate Culturala Contemporana este mai mult decat binevenita. Ei intentioneaza sa doneze si sa amplaseze o replica a unei statui Nobil Dac intr-un spatiu public din Bucuresti.
Statuia unui nobil dac aflata la Florenta
   Deoarece suntem fiinte sociale, cunostiintele, credintele, comportamentul nostru sunt preluate din grupul social in care traim. Am mostenit descoperirile, obiceiurile stramosilor nostri pe care le-am modificat generatie dupa generatie, le vom adauga elemente noi si le vom transmite iar generatiilor urmatoare. Nu vrem sa ne scufundam fara urma in fluxul temporal, vrem sa reflectam experientele istorice ce ne asigura un cadru stabil, ne dau referinta si sens.
   Unul dintre complexele spiritului romanesc este ca valorile noastre nu sunt cunoscute si recunoscute, dar hai sa nu ne mai plangem ca nu suntem bagati in seama si sa mai punem o piatra la temelia recunoasterii noastre ca urmasi ai marilor daci.  Rolul culturii in societatea noastra a fost deteriorat datorita uitarii trecutului si neglijarea mostenirii nationale. 
   Potrivit istoricului Leonard Velcescu nici un alt popor invins de catre romani nu este atat de des prezentat in cele mai impunatoare monumente romane, ca dacii, iar atitudinea in care au fost imortalizati nu este aceea de invinsi invins, ci a unor invingatori. Acest lucru l-am remarcat si eu vizitand Roma, de la cele opt statui enorme de daci ce incununeaza fiecare coloana a Arcului lui Constantin (construit la peste 200 de ani de la razboaiele daco-romane), la statuia capului de dac de la Muzeul Vaticanului care se crede ca l-ar reprezenta pe Decebal.
Arcul lui Constantin si statuile dacilor
   Daca in toate muzeele Europei se gasesc nenumarate statui care-i reprezinta pe daci, daca in Forumul lui Traian din Roma erau peste 100 de statui de daci, de ce la la Bucuresti nu regasim niciuna intr-un spatiu public?
  Acest lucru l-as asemui cu o nava fara busola. Oamenii trebuie sa aiba mandria culturii lor si este necesara intensificarea proiectarii patrimoniului cultural al tarii pentru a nu cadea in uitare. Daca nu ne promovam noi, atunci cine?
  Nu toata lumea simte o legatura cu mostenirea lor culturala, dar multi o simt. Ce oare ii atrage pe acestia din urma? Unii cred ca traditiile sunt arhaice, nu mai sunt astazi relevante si nici necesare in aceste timpuri moderne, Poate pentru unii nu sunt, dar pentru altii explorarea patrimoniului cultural ofera beneficii enorme, un sentiment automat al unitatii, o conexiune la anumite valori sociale, credinte, religii, obiceiuri, care ii ajuta sa inteleaga mai bine generatiile anterioare si locul de unde vin.
 Cred ca intelegerea patrimoniului cultural da un sens identitatii personale, intelegerea culturii din care provii inseamna intelegerea eului. 
Alatura-mi-te!
Tranzactie procesata de Euplatesc.ro in Bursa Binelui BCR

Simte bucuria de a ajuta acum! Alege sa sustii un proiect din Campionatul de Bine!


Etichete: , , , ,