Incarca-te cu energie la 3 Stejari!

     Stejarul este un simbol al barbatiei, vointei, puterii, indica maturitate sufleteasca, protectie, durabilitate. O legenda spune ca atunci cand Isus si-a dat suflarea, tot ce era viu a frematat si copacii au facut un juramant: sa-l planga si sa slujeasca oamenii alimentandu-i cu energie pura. De la copaci nu primim numai oxigenul, ci fara sa ne dam seama ne folosim de ei in caderile energetice. Sunt niste acumulatori vii de energie cosmica pe care o impart cu omul, vindecandu-i ranile datorate mai ales stilului de viata contemporan. Confortul standardului de viata actual a adus cu el cresterea ponderii sedentarismului, supraalimentatia, automedicatia, maladia materialista si altele asemenea ce continua sa ne polueze sufletele, sa ne diminueze capacitatile intelectuale si afective, canalizandu-ne energiile spre ceva inutil si steril.

  Energia stejarului este puternica si atunci cand esti intr-un impas, cand te simti slabit, apatic, iritat, cand echilibrul emotional iti este instabil si acuzi indispozitii sau tensiuni, el te poate ajuta. 
   Druizii spuneau ca daca te intinzi cu spatele pe un trunchi de stejar iti creste nivelul de energie al organismului, iar daca porti o ghinda in buzunar, aceasta te va face sa ai o infatisare mai tanara.  Ghinda este in multe culturi un simbol care aduce noroc, prosperitate si putere, reprezentand totodata si o evolutie spirituala a omului.
 Este dovedit ca stejarul ne poate alimenta cu energia sa vitala, dand sanatate organismului uman si in institutele tehnologice din lume se fac de multi ani cercetari ale formei biocampului acestuia.

     Familia mea  isi face acum planurile de vacanta incluzand neaparat un sejur la munte, datorita efectului revitalizant al acestuia si incercand sa faca o conectare energetica cu natura. 
   Anul acesta ne-am hotarat pentru o vacanta in Brasov. Zona are un potential turistic bogat si variat, atat din punct de vedere al mediului natural, avand tinuturi peisagistice cu valoare ridicata pentru drumetii sau relaxare, dar si din punct de vedere al valorilor culturale si istorice.  Ramanea decat sa ne hotaram la o cazare in Brasov sau prin apropiere. Deoarece nu voiam sa stam chiar in oras, fiind satui de civilizatia de beton si din dorinta evenimentelor perfecte conexe vacantei, ne-am ales Complexul Turistic 3 Stejari.  
  Ne-a atras  din prima clipa numele si apoi am cautat mai multe amanunte pe site-ul lor. Ne-a bucurat faptul ca acolo mai exista cativa stejari seculari din vechea padure, ca putem imbina farmecul discret al placerilor simple din mijlocul naturii: un foc de tabara, un gratar in aer liber, cu beneficiile modernitatii, complexul fiind unul de patru stele. 
  3 Stejari se afla langa drumul national DN1, pe strada Colonel Kiss Sandor, la numarul 102, in localitatea Timisul de Jos – Dambu Morii. Daca veti veni cu masina va puteti ghida dupa GPS: N 45.5932989; E 25.6411873. Complexul  este situat la 12 km de vechea cetate a Brasovului, la 3 km de Aqua Park Brasov si de Gradina Zoologica, la 35 km sud de cetatea Rasnovului sau la 40km nord de Castelul Peles. Din aceasta locatie poti combina usor turismul montan cu cel cultural, peisajele incantatoare de la poalele Carpatilor cu atractiile orasului Brasov - poarta Transilvaniei spre sud si est.
  Ma gandesc sa vizitam in Brasov: Prima Scoala Romaneasca din cartierul istoric Scheii Brasovului, Muzeul de Etnografie, Casa Muresenilor - fost sediu al redactiei Gazeta Trasilvaniei, Strada Sforii - una dintre cele mai inguste strazi din Europa, sa ascultam un concert la unica orga mecanica Buchholz functionala din sud-estul Europei ce  incanta si azi vizitatorii Bisericii Negre.
    Anul acesta mergem insotiti pe langa fetita mea Iris si de nepoata mea Teodora, ambele au doisprezece ani, asa ca am oscilat intre a alege doua camere duble sau un apartament. Pensiunea dispune de 55 de locuri de cazare distribuite in 15 camere duble, 5 camere triple si 3 apartamente, iar noi in final am ales un apartament. Ne-am gandit ca asa putem comunica mai usor, iar la nevoie in living se pot amplasa  paturi suplimetare daca sofaua nu va fi suficienta. Ma asteptam sa fie mai scump deoarece noi mergem in plin sezon, dar nu costa decat 270 lei/ noapte pentru acest spatiu modern, delimitat de eleganta si lux. Amenajarea interioara a apartamentului ne-a incantat, iar faptul ca a fost folosita o nuanta calda de rosu in designul interior, ii da camerei un plus energetic de care avem toti atata nevoie.
  Fetele au remarcat imediat facilitatile cazarii: fax, TV in living, internet wireless, gradina/curte, teren de sport, biliard, room service, terasa,  foisor in curte, seif la receptie, loc amenajat de joaca, dar cel mai mult le-a incantat faptul ca pot sa se plimbe cu ponei. M-au intrebat apoi daca se pot face prin imprejurimi exercitii de alpinism, deoarece anul trecut au fost ambele intr-o tabara de aventura unde au fost initiate in alpinism si acum stiu sa faca o catarare, o punte indiana sau o plasa de paianjen. Le-am spus de  Park Aventura, locul unde poti avea cele mai mari aventuri din estul Europei fiind in acelasi timp 100% in siguranta. In acest parc tematic sunt 14 trasee de dificultate progresiva, ce pot fi parcurse in functie de varsta si de nivelul de pregatire fizica. Ele pot face  traversari pe tiroliana peste lac, coborari in rapel, mai putin trei trasee ce necesita un grad mare de dificultate (sunt 2 trasee rosii unde sunt admisi copii peste 14 ani si un traseu negru accesibil doar celor peste 16 ani). Energia ramasa o pot consuma la Aqua Park, care este cel mai mare parc acvatic din Romania si unde se pot da pe 7 topogane cu apa plusand si prin parcurgerea lui River cu colacul.
  Sotul meu a remarcat altceva la cazare: faptul ca au o parcare mare, o sala de conferinte de 45 de locuri dotata cu videoproiector, ecran de proiectie si flipchart; un restaurant cu o capacitate de 70 de locuri, un bar sau ca se poate plati cu cardul. Vedeta pentru el o constituie terenul de fotbal in aer liber ce este dotat  cu vestiare, acesta fiind deja locul preferat unde isi va putea descatusa energia si va respira aerul tare de munte.  
   Printre atractiile zonei  se numara faptul ca se pot face drumetii montane la cateva dintre minunile Muntilor Piatra Mare: Canionul 7 Scari si Pestera de Gheata. La canion am fost acum cativa ani si peisajul m-a impresionat chiar daca traseul a fost putin accidentat datorita unor trepte lipsa, iar apa ce curgea pe scari le faceau alunecoase. Cu putin curaj si atentie traseul s-a dovedit usor si ajunsi sus am folosit un alt traseu de intoarcere, urmand un drum ce serpuia prin padure. 
 Acum am inteles ca au fost inlocuite scarile cu unele de metal si astfel s-a usurat mult accesul prin cele sapte cascade insiruite de-a lungul vaii. La Pestera de Gheata insa nu am ajuns si acum echipati corespunzator am putea face putina speologie, macar in prima parte a ei unde patrunde lumina naturala.
  Eu raman la planul meu initial de a sta rezemata de un stejar si astfel sa-mi refac energia, sa-mi fac cura de munte respirand ozonul și ionii negativi pentru a-mi imbogati starea de sanatate. Binenteles ca-mi voi insoti familia prin drumetii, fiindca acestea se fac inevitabil printre copaci si o plimbare prin padure de asemenea te umple de energie, alungand stresul, intarind psihicul si oxigenand creierul. Poate aici vom gasi sa culegem cateva cateva fructe de padure sau niste ciuperci pitite in locuri umede si umbroase, iar fetele isi vor imbogati ierbarul pentru scoala cu multe flori, frunze si ierburi pitice. Anul trecut au venit din tabara incarcate de frunze de ferigi si au fost tare uimite cand le-am povestit ca acestea au fost strabunicile coniferelor, ca existau si acum 55 de milioane de ani in era paleozoica. Au ras si mi-au replicat ca se tin tare bine si sunt foarte verzi pentru niste strabunici.
 Toti de-abia asteptam acum vara si vacanta pentru a ne relaxa si a ne imbunatati starea de sanatate in sanul naturii, cazati in Complexul Turistic 3 Stejari.
  Incarca-te si tu cu energie la 3 Stejari!



Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2015.

Etichete: , , , , , , , , ,