Editia din acest an a
Festivalului International „Craiova Muzicală”, a 42-a, cuprinde multe concerte de top in aer liber, oferind genuri diferite de muzica: de la muzica populara la cea clasica, beneficiind de la prezente internationale artistice pana la nume de varf ale muzicii romanesti.
Acest festival ce include 42 de concerte concentrate in doar 9 zile, se desfasoara anual sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I.
Acest an vine ca o editie open air, incearcandu-se atragerea publicului larg spre a petrece o seara muzicala placuta alaturi de familie si prieteni intr-un spatiu recent amenajat, Centrul Vechi al Craiovei.
In plin Festival International George Enescu, ne-am bucurat nespus de prezenta
corului Madrigal, chiar cu programul de muzica sacra si profana ce a dat startul in "Concertele de la miezul noptii" ale prestigiosului festival si anume: «Ars Nova si Renastere» de la baladele lui Guillaume Machaut la madrigalele lui Claudio Monteverdi.
Madrigalul a incantat publicul craiovean prin conţinutul programului axat pe relevarea marilor valori muzicale ale Renasterii europene datorate marilor maestrii ai acelui timp: madrigale, balade, motet-chanson-uri, atat genuri genuri laice cat si religioase, capodopere ale polifoniei corale din Pre-Renastere si din Renasterea propriu-zisa.
Lucrarile selectate au facut trecerea de la Guillaume de Machaut - cel mai important poet si compozitor francez Ars Nova, prin muzica italiana Trecento reprezentata de melodiile seculare ale lui Francesco Landini, pana la capodoperele lui Giovanni Pierluigi da Palestrina si Claudio Monteverdi.
Sonoritatea pura a glasurilor, costumele de epoca medievala vest-europeana ale designerul Doina Levintza, au cucerit si purtat auditoriul din mica piata intr-o reverie muzicala.
Madrigal este unul din simbolurile artei interpretative romanesti, o formatie profesionista infiintata acum 52 de ani de catre dirijorul Marin Constantin si in prezent condusa de Anna Ungureanu.
Din 1992, ne mandrim ca acest cor „Madrigal”, este recunoscut si inclus în patrimoniul UNESCO.