De cateva zile wallul meu e plin cu pozele prietenilor aflati pe malurile diferitelor mari, iar eu desi de-abia m-am intors de la Adriatica tot mai vreau cateva zile de balaceala in apa, trandaveala la soare si ca sa-mi treaca dorul mi-am facut o supa din fructe de mare congelate.
Ingrediente:
- trei pachete de fructe de mare diferite (750 gr);
- o ceapa;
- 1 lingura ulei de masline;
- 3 bete de apio;
- 2 catei de usturoi;
- 175 ml vin alb;
- sare;
- 50 gr fidea;
- optional smantana, paine prajita.
Mod de preparare:
Se incalzeste uleiul in tigaie ( mai mult ma joc cu acest ulei, ma distreaza sa dau pufuri pana completez cantitatea dorita. Nu am numarat pufurile date, desi pe sticluta scrie ca fiecare puf are o calorie si nu ar fi stricat o contabilizare a lor) si se gateste ceapa si firele de apio tocate pana se inmoaie. Se arunca in tigaie usturoiul pisat, se prajeste putin, apoi se toarna vinul si se se fierbe putin. Se muta compozitia intr-o oala si se completeaza cu 300 ml de apa peste care se se pun fructele de mare. Ceea ce am cumparat eu continea pe langa fructe si ceva gheata, asa ca m-am felicitat ca nu am pus din prima prea multa apa. Am adaugat fideaua si am fiert 5 minute.
Intre timp am facut bruschete, adica am prajit painea si am frecat-o cu usturoi. Am impartit supa in boluri si am servit-o cu bruschete si smantana.
Asa am avut vara in farfurie si pret de cateva clipe m-am simtit in vacanta.
Etichete: fructe de mare, supa, vacanta