In cadrul proiectului demarat de catre Asociatia Bloggerilor Olteni - #miercureafaracarne - m-am gandit ca astazi sa pregatesc un desert care sa contina un indulcitor natural - pudra de roscove.
Aceasta pudra este obtinuta din boabele pastailor de roscove si aduce la gust cu cacaoa, dar este mult mai sanatoasa, mai aromata si este dulce in mod natural.
Aceasta pudra este o sursa buna de proteine vegetale, are calitatea de a fi un aliment non-alergenic, anti-viral eficient deoarece este antiseptic si anti-bacterian, regleaza nivelul de glucoza din sange fiind benefica pentru persoanele cu diabet zaharat, regleaza procesul de digestie, reduce in mod natural nivelul de colesterol.
Este perfecta in orice deserturi in loc de cacao.
Ingrediente:
- 3 oua;
- 4 linguri ulei;
- 3 linguri de zahar;
- 250- 300 gr faina;
- 1 plic praf de copt;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 3 mere;
- 1 praf de sare;
- 3 linguri cu varf praf de roscove.
Mod de preparare:
Am amestecat faina cu praful de sare, praful de copt, praful de roscove si le-am cernut.
Merele le-am curatat, pasat cu blenderul si in acest piure am adaugat o lingurita de bicarbonat. Ouale le-am mixat intregi cu zaharul si am adaugat apoi treptat lingurile cu ulei. Ar fi trebuit sa fac checul indulcit doar cu fructoza din mere si cu cea cu praful de roscove, dar pentru a fi mai gustos am adaugat si trei linguri de zahar(poti incerca sa suplinesti zaharul crescand cantitatea de praf de roscove).
Peste oua se adauga piureul de mere, apoi lingura cu lingura amestecul din faina, praf de copt, praf de roscove si se omogenizeaza. Cateodata merele sunt mai mari sau poate mai suculente si necesita cresterea cantitatii de faina. Compozitia finala nu trebuie sa fie lichida, ci vascoasa.
Se tapeteaza o forma, se rastoarna compozitia si se pune in cuptorul incalzit in prealabil.
Etichete: #miercureafaracarne, Asociatia Bloggerilor Olteni, chec, chec cu mere, desert, praf roscove